Afgestudeerd Social Work
Met een afstudeeronderzoek zet de gemiddelde student een vette punt achter een jarenlange studie. Voor Kayleigh Sivo van Hogeschool Windesheim was het een opmaat naar meer. Zij was dan volgens haar docenten ook allesbehalve een gemiddelde student.
Kayleigh deed onderzoek naar het grote maatschappelijk probleem van de hoge recidive van gedetineerden. In haar onderzoek ‘preventie van criminaliteit’ onderzocht ze of penitentiaire inrichtingen überhaupt wel werken. Hiervoor ging ze onder meer in gesprek met ‘ervaringsdeskundigen’. Delinquenten dus. Maar daar hield het niet op. Want op basis van haar onderzoeksresultaten ontwikkelde Kayleigh een complexe forensische hulpverleningsmethodologie waarbij deze ervaringsdeskundigen samen met vrijwilligers risico-jongeren begeleiden. Het unieke aan haar Sociale Integratie en Veiligheid Ondersteuning (SIVO!) methode is dat het veel verschillende elementen met elkaar verbindt. Primaire, secundaire en tertiaire preventie, maar ook out-reached en netwerkgericht werken én natuurlijk de praktijkervaringen van betrokkenen. Hiermee maakte ze niet alleen indruk op haar docenten, maar wist ze ook een subsidie te bemachtigen bij de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Met een concreet implementatieplan bracht ze Stichting Surant, waarbij Kayleigh nu werkzaam is, in stelling om de methode te lanceren.
Een gedegen onderzoek als basis voor een vernieuwende methodiek die ook nog in de praktijk gebracht wordt? Dat verdient volgens Hogeschool Windesheim een nominatie voor de Hbo held 2022!